Sūrių kolekcija

9 priežastys atrasti sūrį iš naujo

Kuris iš šių filmų tavo mėgstamiausias?
Amelija iš Monmartro
Titanikas
Žvaigždžių karai
Forestas Gampas
Egipto kurortuose
Indijos pakraščiuose
Monte Karlo klubuose
Venecijos kanaluose
Gamtos draugą
Restauruotą klasiką
Sportinį kabrioletą
Visų galų meistrą
 
 
 
 

Prussia

Švelnus

Seniausių Mažosios Lietuvos sūrio tradicijų puoselėtojas – demokratiškasis „Prussia“..

Prussia
Švelnus
Kietasis sūris „Prussia“ įkūnija Mažosios Lietuvos istoriją. Švelnaus aromato, ištobulinto saldžios grietinėlės skonio, unikalios receptūros kietasis sūris. Universaliai panaudojamas, tinkantis ir karštiesiems patiekalams ruošti, ir kasdieniam sumuštiniui pagardinti.

Jubiliejinis 1934

Ryškus

Aikštingas, bet meilus. „Jubiliejinis 1934“ – lyg mūsų sūrių šeimos didysis brolis.

Jubiliejinis 1934
Ryškus
Kietasis sūris „Jubiliejinis 1934“ – tai 12 mėnesių nokinamas Vilkyškių pieninės meistrų šedevras. Kaip kužda jo pavadinimas, „Jubiliejinis 1934“ sukurtas ypatinga proga. Būtent prieš aštuonis dešimtmečius, tarpukariu, Vilkyškiuose gimė aukštos kokybės sūrių gamybos tradicija. Laikas šiame sūryje suformuoja lazdyno riešutų, džiovintų abrikosų, grietinės aromatų puokštę.
Kietasis sūris skaldytas didesniais gabaliukais ir yra gero sūrių rinkinio, patiekiamo prieš desertus, puošmena, taip pat vartojamas kaip užkandis prie vyno.

Žalgiris

Pikantiškas

Kietas flirtuotojas, išraiškingo aromato ir sodraus vaisių skonio „Žalgiris“.

Žalgiris
Pikantiškas
Kietasis sūris, pasižymintis unikalia receptūra, išraiškingu aromatu ir sodriu vaisių skoniu. Brandinant susiformuoja lūžtanti, trapi sūrio struktūra, suteikianti ypač malonių pojūčių jį ragaujant.
Šis sūris pažadins kulinarinę vaizduotę, nes puikiai tinka salotoms ar bet kuriam karštajam patiekalui.

Memel Blue

Ryškus

Mėlynakraujis, vienintelis Lietuvoje rankomis gaminamas sūris su mėlynojo pelėsio Penicillium roqueforti kultūra.

Memel Blue
Ryškus
Brandinamas ypatingomis sąlygomis, siekiant jame išauginti mėlynojo pelėsio kultūrą. „Memel Blue“ yra išskirtinės struktūros: balto sūrio masė išraižyta mėlynojo pelėsio gijomis. Tai puikus užkandis, derantis su vynuogėmis, alyvuogėmis, melionais, riešutais.
„Memel Blue“ idealiai tinka prie vyno ar kaip sudedamasis produktas ruošiant gurmaniškas salotas, padažus, desertus, kitus patiekalus.

Pikantiški

Spalvingo skonio ir ne tik. Nuo kovingųjų jalapenų iki subtilių bazilikų.

Pikantiški
Šie įvairiaspalviai puskiečiai sūriai puikiai tinka išskirtinėms progoms, gali tapti netikėta dovana ar suvenyru. Jie papuoš vaišių stalą vakarėliuose ar degustacijose. Kiekviena spalva padeda nuspėti, kuo sūris pagardintas. „Pippiro“ paskanintas jalapeno pipirais, „Basilis“ – bazilikais, „Tomator“ – saulėje džiovintais pomidorais, o „Jalatoris“ – žaliaisiais jalapeno pipirais ir saulėje džiovintais pomidorais.
Šie sūriai puikiai tinka kaip užkandis, o aštrieji „Pippiro“ ir „Jalatoris“ – ir prie alaus.

Šveicarų

Švelnus

Jauniausias, švelniausias ir saldžiausias mūsų kolekcijoje – „Šveicarų“ skylėtasis.

Šveicarų
Švelnus
Tai švelnaus, salstelėjusio skonio ir aromato masdamo tipo sūris, atpažįstamas iš netolygiai jame išsidėsčiusių graikinio riešuto dydžio akių. Gurmaniško skonio sūris išsiskiria salsvu riešutų ir sviesto kvapu bei skoniu.
„Šveicarų“ tiks jūsų gurmaniškam stalui, prie vyno ar salotų, jis puikiai tinka gaminti fondiu.
Sūrį galima valgyti ir vieną, ir juo pagardinti įvairius patiekalus. Atsipjaukite gabalėlį „Šveicarų“ sūrio gerdami kavą – tobulas derinys!

Memel Blue Lydyti

Ryškūs

Gurmaniška ir žaisminga „Memel Blue“ sūrių trijulė.

Memel Blue Lydyti
Ryškūs
Vieninteliai tokie - lydyti sūriai iš lietuviško, rankomis gaminamo pėlėsinio sūrio “Memel Blue”. Kol vienas stebina mėlynojo pelėsio aromatu, kitas pastarajam prideda itališko žavesio su saulėje džiovintais pomidorais. Trečiasis gi - suvilioja spanguolių žaismingumu, o tada ima šildyti aitriųjų paprikų ugnele.
Visi jie puikiai dera su duonos lazdelėmis, trapučiais, duoniukais, paskrudinta bandele ir, žinoma, prie vyno. Užkandėlės su “Memel Blue” lydytais sūriais pelnys Jums visas simpatijas ir pagyras prie stalo.
Receptai