Naujienos

„Vilkyškių pieninės“ įmonių grupė pradeda veikti kaip „Vilvi Group“ prekių ženklo vienijama grupė. Sprendimą dėl šios permainos pirmiausia paskatino grupės verslo struktūros pokyčiai, rinkos tendencijos bei iki tol užsienio rinkoms skirto „Vilvi“ ženklo sėkmė.

Pasak įmonių grupės generalinio direktoriaus Gintaro Bertašiaus, grupės istorija siekia 1934 metus, o prieš 27 metus, žengiant į rinką su „Vilkyškių pieninės“ vardu, verslo santykiuose pirmiausia buvo svarbu pabrėžti tuo metu nedidelės pieninės artumą klientams, jos produkcijos natūralumą, unikalią jos skonio prigimtį. Verslui augant savo grupę teko suvokti kaip pasaulinės rinkos dalyvę.

„Prieš devynerius metus pradėjome naudoti eksportui skirtą prekių ženklą „Vilvi“, jį šiandien pagrįstai galime vadinti savo sėkmės ženklu ir mūsų naujojo visos grupės globalaus identiteto pagrindu. Juo šiandien ženklinama žymi dalis mūsų grupės eksportuojamos produkcijos“, – teigia „Vilvi Group“ įmonių grupės vadovas G. Bertašius.

Pasak jo, per visą veiklos laikotarpį įvykę pokyčiai ir sėkmės istorijos tapo pagrindu priimti sprendimą suvienodinti įmonių grupės identitetą visose pasaulio rinkose, tokiu būdu sustiprinant prekių ženklo globalų atpažįstamumą.

Per pastaruosius penkerius metus grupės eksportuojamų produktų dalis išaugo nuo 67 iki 80 proc., o augimas siejamas su inovatyviomis technologijomis pagrįstomis pieno perdirbimo verslo perspektyvomis. Grupė savo produkciją šiuo metu parduoda 58 šalyse, 30 proc. iš jų – Europos Sąjungos šalyse. Praėjusiais ir šiais metais „Vilvi“ prekių ženklo rinką papildė Kinija, Čilė, Australija.

Per 2011–2019 metus grupės investicijos siekė 59 mln. Eur, o pagrindinė jų dalis buvo skirta pastarųjų penkerių metų inovacijoms, kurių didžiausia – naujai pastatyta išrūgų perdirbimo gamykla. Šiandien įmonių grupės pasididžiavimas – moderniausia Šiaurės Europoje išrūgų perdirbimo gamykla su pilnai automatizuotu procesu, galinti rinkai pateikti itin aukštos kokybės produktus.

Kaip pagrindinę, ir toliau išliekančią grupės artimiausio laikotarpio investicijų kryptį įmonių grupės vadovybė įvardija inovatyvius produktus, aktualius viso pasaulio vartotojams.


AB Kelmės pieninė kartu su partneriu VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universitetas pradeda įgyvendinti projektą „Inovatyvaus maisto papildo, skirto vyresniems žmonėms, siekiant išvengti senatvinio silpnumo sindromo ir nepakankamos mitybos būklės, sukūrimas“. Europos Sąjungos investicijų suma – 446.663,15 Eur. Projektas įgyvendinamas nuo 2020-07-08 iki 2023-07-08.

Projektas yra įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 1 prioriteto „Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas“ įgyvendinimo priemonę Nr. 01.2.1-LVPA-K-856 „Eksperimentas“. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Projekto tikslas – vystyti MTEP bei inovacijų infrastruktūrą, siekiant sukurti inovatyvų maisto papildo maketą bei prototipą, skirtą vyresniems žmonėms, siekiant išvengti senatvinio silpnumo sindromo ir nepakankamos mitybos būklės. Preliminarus maisto papildo pavadinimas “SENESCENTIS“, lotyniškai reiškia „senėjimas“. Veiklos: 1. MTEP ir inovacijų infrastruktūros plėtra. 2. MTEP veiklų organizavimas, skirtas inovatyviam produktui sukurti.

Rezultatai: 1. Atnaujintas MTEP ir inovacijų infrastruktūrai priskirtas statinys. 2. Įsigyta MTEP ir inovacijų infrastruktūrai priskirta įranga. 3. Sukurtas inovatyvus maisto papildo maketas. 4. Sukurtas inovatyvus maisto papildo prototipas.

Koncepcijos unikalumą grindžia šios charakteristikos: 1. Maisto papildo vartojimui numatyta plati, 51 m.+ vyresnio amžiaus žmonių auditorija. Maisto papildą galės vartoti žmonės, turintys rijimo sutrikimą ar jo neturintys − galimas skirtingo miltelių kiekio maišymas su įvairiais skysčiais. 2. Būsimo mišinio sudėtis bus gausiai praturtinta vitaminais ir mikroelementais. 3. Maisto papildo miltelių sudėtyje naudojami išrūgų baltymai (ankstesnių projektų produktuose naudoti žirnių, kiaušinių, pieno). 4. Anksčiau sukurti maisto papildai buvo ne miltelių konsistencijos − miltelių konsistencija patogi transportuoti, ilgesnis produkto galiojimo laikas, juos galima maišyti su norimais skysčiais, mažesnė produkto kaina. Sėkmingam projekto įgyvendinimui sukurta efektyvi partnerystė su projekto partneriu VšĮ “ Lietuvos sveikatos mokslų universitetas“. AB „Kelmės pieninė“ po projekto sukurs ir išlaikys 1 tyrėjo darbo vietą bei vykdys aktyvią eksperimentinę plėtrą, užtikrinant šio projekto tęstinumą, demonstruojant prototipą, atliekant galutinį inovatyvaus maisto papildo “SENESCENTIS“ įvertinimą.